Belgische wegkapitein van Jumbo-Visma: "We wilden het voorjaar opgeven... Maar toen kwam Wout"
Redactie
| 17 reacties

Wegkapitein Maarten Wynants (Jumbo-Visma) vol lof over ploegmaat Wout Van Aert

Belgische wegkapitein van Jumbo-Visma: "We wilden het voorjaar opgeven... Maar toen kwam Wout"
Foto: © photonews

Wout Van Aert heeft de overstap van de cross naar het voorjaar vlot verteerd en stond er meteen in alle klassiekers die hij reed. Ploegmaat en wegkapitein Maarten Wynants ziet het allemaal graag gebeuren.

In de afgelopen klassiekers werd duidelijk dat Jumbo-Visma over een sterke voorjaarskern beschikt. "Wout was de missing link, want voor zijn komst hadden we geen echte kopman", vertelt Wynants in HNB. "We hebben twee jaar met Lars Boom gereden, maar dat was niet echt een succes. Als de kopman niet draait, heeft dat gevolgen voor de anderen."

Plots heeft Jumbo-VIsma dus ook troeven om in de klassiekers uit te spelen. "We wilden het voorjaar eigenlijk opgeven en ik ging normaal naar de grote rondes trekken als helper. Maar toen kwam Wout van Aert op de proppen en haalden ze mij terug. En toen voelde ik: Ik ga eindelijk nog eens voor een echte kopman rijden, die het potentieel heeft om een grote koers te winnen."

'Meteen aanvaard'

Wynants werkte jarenlang voor Tom Boonen. "Je kan ze niet vergelijken, want Wout zit in de ontdekkingsfase en moet nog leren om een echte kopman te zijn. Maar hij straalt leiderschap uit en is meteen aanvaard in de ploeg. Twee maanden geleden zat alles tegen, maar nu zit hij in een fase waarin alles wat hij doet, ook lukt. Niemand had gedacht dat hij al zo goed ging zijn, ook hijzelf niet."

"Wout weet van zichzelf ook wel wat hij moet doen in het peloton, wanneer hij vooraan moet zitten en waar hij moet rijden. Hij heeft veel koersinzicht en met mijn ervaring stuur ik wat bij. Ik heb alles meegemaakt, goede én slechte tijden. Die goede dingen geef ik door aan Wout, maar ook aan die andere jonge gasten en het wordt goed opgepikt", besluit Wynants

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

12/08/2020 - 16/08/2020 Critérium du Dauphiné
15/08/2020 Ronde van Lombardije 
15/08/2020 Dwars door het Hageland
16/08/2020 - 19/08/2020 Ronde van Wallonië
18/08/2020 Ronde van Emilië

Nieuwste reacties