Dan toch naar de Ronde: "Tim Wellens is een killer, meer dan Tiesj Benoot"
Redactie
| 18 reacties

Marc Sergeant wil Tim Wellens (Lotto Soudal) graag zien in de finale van de Ronde van Vlaanderen

Dan toch naar de Ronde: "Tim Wellens is een killer, meer dan Tiesj Benoot"
Foto: © photonews

Wekenlang zei Tim Wellens dat hij niet zou deelnemen aan de Ronde van Vlaanderen. Tot Lotto Soudal maandag - het was geen 1 aprilgrap - een persbericht de wereld instuurde met de Limburger als één van de zeven renners voor komende zondag.

Een verrassende omwenteling bij Lotto Soudal, maar die kwam er volgens Marc Sergeant niet door het uitblijven van resultaten. "Er zijn jaren geweest dat we na Gent-Wevelgem kritiek kregen dat onze renners eraf werden gereden op de Kemmelberg", vertelt Sergeant in HLN. "Nu hadden we twee man mee. We hebben dan toch geen top tien gereden, maar dat wil niet zeggen dat de ploeg niet goed is."

Voor Wellens wordt het zijn eerste Ronde van Vlaanderen. "De Ronde is nieuw voor Tim", vervolgt Sergeant. "Ze is langer en uitputtender dan de Omloop. Maar hij houdt wel van de manier van koersen. Aanvallen en meegaan in de ontsnapping, dat doet hij graag. Tim Wellens is een killer, meer dan Tiesj Benoot."

"Als hij meedoet in de Ronde, zullen de anderen rekening met hem houden. Tim zegt dat hij een keer komt proberen. Maar ik verwacht meer. Als Wellens de Ronde rijdt, wil ik hem er ook nog bij zien in de finale", besluit de Lotto Soudal-teammanager. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties