Dé verrassende ploegmaat van Mathieu van der Poel in Gent-Wevelgem: "Zal niet wakker liggen als ik niet naar Ronde mag"

Redactie
| 5 reacties
Dé verrassende ploegmaat van Mathieu van der Poel in Gent-Wevelgem: "Zal niet wakker liggen als ik niet naar Ronde mag"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Nog meer dan Mathieu van der Poel was Gianni Vermeersch (Corendon-Circus) misschien wel dé verrassing in Gent-Wevelgem. De voltijdse veldrijder verraste door de Nederlander zo lang mogelijk bij te staan en zelfs in de eerste groep als 28e te finishen.

Net als Van der Poel debuteerde Vermeersch met glans in zijn eerste WorldTour-wedstrijd. Nochtans zat hij na 50 kilometer al in een eerste groep van gelosten. "Ik was teleurgesteld", bekent hij in Het Nieuwsblad. "We hebben tot de Zwarte Berg, 95 kilometer lang, moeten koersen om terug te keren. Ik ben meteen naar de kop van het peloton gereden, de rest van de koers zou ik zoveel mogelijk voorin rijden, wist ik."

Vermeersch, in Antwerpen op het BK nog de weg nog 11e, trekt dus prima zijn plan op de weg. Ook van zijn conditie is hij overigens tevreden. "Ik vind wel dat ik een goede crosswinter heb gereden. Koersen op de weg is een ander verhaal. Dan moet je er een heel jaar staan. Het is niet simpel om een heel jaar op hoog niveau te presteren."

Heuvelklassiekers

Zijn volgende wedstrijden zijn de Scheldeprijs, de Brabantse Pijl en de Amstel Gold Race. Geen Ronde dus. "De heuvelklassiekers liggen mij beter. In die wedstrijden kan ik zeker een rol spelen voor Mathieu. Als ik in de Brabantse Pijl en de Amstel Gold Race op hetzelfde niveau van Gent-Wevelgem wil presteren, kan ik de Ronde daar niet bij nemen. Die is nog zwaarder dan Gent-Wevelgem."

"Ik zal er niet van wakker liggen als ik niet in de selectie voor de Ronde zit. Maar als ze mij opbellen en ze zeggen: 'Je rijdt zondag', dan zal ik wel blij zijn", besluit Vermeersch. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties