Na zijn doodsmak van drie weken geleden en opvallende herrijzenis: "Al bij al ben ik zelfs blij dat ik er nog ben"
Redactie
| 0 reacties

Michael Matthews (Sunweb) vooral blij dat hij er nog is

Na zijn doodsmak van drie weken geleden en opvallende herrijzenis: "Al bij al ben ik zelfs blij dat ik er nog ben"
Foto: © photonews

Drie weken geleden maakte Michael Matthews (Team Sunweb) een doodsmak in Parijs-Nice. Er werd een lange revalidatie voorspeld, maar kijk: nog geen twee weken later eindigde hij 12e in Milaan-Sanremo en vorige week boekte hij twee ritzeges in de Ronde van Catalonië.

Het zag er voor 'Bling' niet goed uit na die val in Parijs-Nice. "It was heavy. Al bij al ben ik zelfs blij dat ik er nog ben", vertelt Matthews in HLN. "Toen ik in de ambulance op weg naar het ziekenhuis van Versailles weer bijkwam, was ik bang. 'Waar ben je?', vroegen ze me. In Parijs-Nice, dus. 'Welke dag zijn we vandaag?' Zondag. Maar dan... 'Weet je wat er gebeurd is?' Neen. Eén zwart gat."

"Misschien maar goed ook. Ik zou er té veel over piekeren. Nu kan ik koersen with a clear mind. Zonder flashbacks die me angst aanjagen." Matthews is als ex-motorcrosser natuurlijk een en ander gewend. "Tweehaarfijne breukjes in mijn rechter oogkas, een gebroken voortand, zeven hechtingen in mijn lip, zeven in mijn wenkbrauw en zeven in mijn ooglid. Met een hersenschudding erbovenop."

'Game over'

Het zag er naar uit dat Matthews een poosje out zou zijn. "Game over voor dit voorjaar, dacht ik. Drie maanden revalideren, voorspelden de dokters. It scared me. Ik stelde me in op een comeback in de Tour. Maar na een week zat ik toch alweer anderhalf uur op de rollen, zonder forceren. Na drie dagen dreef ik de intensiteit wat op. Geen hoofdpijn? Oké, tandje bij dan."

Komende zondag staat Matthews zonder veel ambitie aan de start van de Ronde. "Na alles wat me overkwam, ben ik gewoon superblij om in Antwerpen aan de start te kunnen staan. Als een kind in een snoepwinkel, voel ik me. Ik ga voor het best mogelijke resultaat, maar vraag me niet om er een plaats op te kleven. Doorgaans leg ik mezelf extreme druk op, maar nu even niet. Ik wil er in de eerste plaats zoveel mogelijk van genieten", besluit de Sunweb-renner. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties