Ploegleider legt afwezigheid van Van Avermaet in Dwars door Vlaanderen uit, wél een Belgische debutant bij CCC

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Ploegleider legt afwezigheid van Van Avermaet in Dwars door Vlaanderen uit, wél een Belgische debutant bij CCC
Foto: © photonews

Geen Greg Van Avermaet in Dwars door Vlaanderen. Na twee zware wedstrijden (E3 en Gent-Wevelgem) wil de CCC-kopman zo fris mogelijk aan de start komen van de Ronde van Vlaanderen. Nathan Van Hooydonck debuteert dan weer bij de Poolse formatie.

Van Avermaet besloot last minute om dan toch te passen voor Waregem. "De E3 en Gent-Wevelgem waren twee veeleisende wedstrijden, dus we hebben samen met Greg beslist om woensdag niet te starten", legt ploegleider Fabio Baldato uit. "Zonder Greg hebben enkele renners de vrijheid om zelf voor een resultaat te gaan."

Waaronder Nathan Van Hooydonck. De jonge Antwerpenaar maakt zijn debuut in Dwars door Vlaanderen. "Het is mijn eerste keer, maar ik ken de wegen vrij goed", zegt Van Hooydonck. "Ik ben blij dat het team in mij gelooft nu Greg er niet bij is. Het geeft me de kans om mijn eigen koers te rijden. Ook al staat er geen grote leider aan de start, toch zijn we gemotiveerd voor een goed resultaat."

De selectie van CCC Team voor Dwars door Vlaanderen: Paweł Bernas (POL), Kamil Gradek (POL), Jonas Koch (GER), Szymon Sajnok (POL), Michael Schär (SUI), Gijs Van Hoecke (BEL), Nathan Van Hooydonck (BEL).

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties