Roger De Vlaeminck begrijpt niet dat Mathieu van der Poel niet start in Parijs-Roubaix: "Had zijn ploeg schrik dat hij ging winnen?"

Redactie
| 19 reacties
Roger De Vlaeminck begrijpt niet dat Mathieu van der Poel niet start in Parijs-Roubaix: "Had zijn ploeg schrik dat hij ging winnen?"
Foto: © photonews

Mathieu van der Poel heeft indruk gemaakt in zijn eerste Gent-Wevelgem. Ook op Roger De Vlaeminck, die altijd voorstander bleef van de combinatie tussen de cross en de weg. Al begrijpt De Vlaeminck niet dat Van der Poel niet aan de start van Parijs-Roubaix komt.

Een vreemde keuze volgens 'Mister Paris-Roubaix' himself. "Ik vind dat erg, ja", bekent hij in Het Nieuwsblad. "Van der Poel is gemaakt voor Parijs-Roubaix. En zijn ploeg wil niet, zeg je? Hadden ze schrik dat hij ging winnen of zo? Van der Poel moet daar altijd rijden. Hij is 24. Dan moet je niet meer wachten."

Overigens: Van der Poel en zijn werkgever opteren voor rust om daarna relatief fris aan de start van de Brabantse Pijl en de Amstel Gold Race te komen. 

Luik en Lombardije

Volgens De Vlaeminck kunnen beide tenoren uit het veld ook in de Ardennen meedoen. "Ze kunnen alles winnen. Van Aert kan Luik winnen. En Van der Poel kan zelfs Lombardije winnen", klinkt het zelfverzekerd.

"Zeker nu ze tegenwoordig nog maar drie grote cols over moeten, bij ons waren dat er nog vijf. Ik zie Van der Poel zelfs de Tour rijden. Ik zeg niet direct om te winnen, maar hij zal toch lang meegaan bergop", besluit De Vlaeminck. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties