Roger De Vlaeminck heeft zijn gelijk gekregen over combinatie weg-veld: "Van der Poel heeft maar één fout gemaakt"

Redactie
| 18 reacties
Roger De Vlaeminck heeft zijn gelijk gekregen over combinatie weg-veld: "Van der Poel heeft maar één fout gemaakt"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Roger De Vlaeminck heeft het altijd gezegd: succesvol zijn in het veldrijden is combineerbaar met grootse prestaties op de weg. Voila, Mathieu van der Poel en Wout Van Aert zijn de twee beste voorbeelden.

"Ik zeg het al jaren: de cross is het beste wat er is voor een wegrenner", vertelt De Vlaeminck in Het Nieuwsblad. "En natuurlijk gaat dat nog samen. Ik heb gans mijn carrière niet anders gedaan. Eerst crossen, dan in het voorjaar op de weg. Maar ze wisten het allemaal beter. Ik die elf monumenten gewonnen heb, dan zwijg ik nog over mijn Belgische titels en wereldtitels. Meer dan vijftig jaar ervaring."

"En dan zeggen anderen jaren aan een stuk dat het niet meer samengaat. Jongen, jongen, ik word er ziek van." De Vlaeminck heeft dus zijn gelijk gekregen. "Als je grote klasse hebt, dan kan je alles. Vanaf het moment dat Van der Poel en Van Aert beroepsrenner werden, wist ik dat het twee heel goede wegcoureurs zouden worden. De besten in België en Holland. Dát heb ik gezegd."

Winst in Ronde

Volgens 'Mister Paris-Roubaix' kan één van de twee zelfs zondag de Ronde van Vlaanderen winnen. "Maar ja, gij. Van der Poel heeft maar één fout gemaakt. Hij heeft te weinig koersen in de benen. Hij had direct moeten doorrijden na de winter. De Omloop, Kuurne… en stoppen na de Amstel. Zoveel talent. Als hij Milaan-Sanremo had gereden, ik had hem zelfs als favoriet gezet."

Van Aert lijkt wel al net dat stapje verder te staan. "Dat is het voordeel dat Van Aert heeft op Van der Poel nu. Hij heeft dat wel allemaal gereden. Daarom dat Van der Poel in Gent-Wevelgem moe was op het einde. Maar pas op, hij gaat erdoor komen. En dat gaat niet lang meer duren", besluit De Vlaeminck. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties