Victor Campenaerts houdt een dagboek bij en wil teamgeest bevorderen met opvallend voorstel

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 0 reacties
Victor Campenaerts houdt een dagboek bij en wil teamgeest bevorderen met opvallend voorstel
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

D-day komt steeds dichterbij voor Victor Campenaerts. Hij gaat het werelduurrecord aanvallen op een piste in Mexico en houdt een dagboek bij dat hij met de wereld deelt.

Op de zesde dag in Mexico vertelt Victor Campenaerts dan zijn aanpassing heel vlot verloopt. "Ik heb de voorbije nachten goed geslapen en voel me fris en monter", schreef hij in zijn dagboek dat Lotto Soudal vrijgaf.

Rustig opbouwen

"Aguascalientes ligt op een hoogte van 1800 meter, vergelijkbaar met Namibië, waardoor ik ook op dat vlak geen aanpassingsproblemen ken. Maar ’s nachts slaap ik op een gesimuleerde hoogte van 3000 meter, waardoor ik mijn lichaam de tijd moet geven om te acclimatiseren en niet meteen al te zware trainingen mag inlassen."

"De eerste dagen heb ik de piste leren aanvoelen en ik merk nu al dat ik veel betere lijnen rijd dan tijdens mijn test in Grenchen. De komende veertien dagen is het uiteraard de bedoeling nog verder progressie te boeken op dat vlak. Gisteren deed ik enkele testen met staande en vliegende start, vandaag staat er een duurtraining op het programma en morgen is er een rustdag."

Om af te sluiten had hij nog een ludiek voorstel om de team spirit binnen het team te verbeteren. "We denken er over na om ons allemaal kaal te scheren, maar we zijn benieuwd in welke mate Kevin De Weert dat zal zien zitten. Hij komt pas binnen enkele dagen aan." Zou de specialist tegen de klok dan ook afscheid nemen van zijn snor?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties