Alejandro Valverde heeft Belgische wegkapitein naast zich: "Ik zal hem bij mij in de buurt houden"

Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout vanuit Roeselare
| 0 reacties
Alejandro Valverde heeft Belgische wegkapitein naast zich: "Ik zal hem bij mij in de buurt houden"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

In een zwarte trui met al zijn regenbogen op heeft Alejandro Valverde zich vanochtend in Roeselare gemeld voor de start van Dwars door Vlaanderen. De Spanjaard doet voor het tweede jaar op rij, maar kan nog altijd wat inlichtingen gebruiken. Daar moet Jürgen Roelandts voor zorgen.

Het is voor het eerst dat Roelandts effectief aan de zijde van Valverde rijdt. "Het is wel speciaal. Ik zal hem bij mij in de buurt houden. Ik kan 'm wel wat wegwijs maken", maakt Roelandts zich sterk. "Het geven van tips zal wel eerder gaandeweg tijdens de koers gebeuren. Voor de Ronde van Vlaanderen zondag is het eerst nog afwachten, maar nu is het eerst afwachten."

Het is immers nog koffiedik kijken hoe Valverde zich zal voelen tijdens zijn eerste keer op Vlaamse wegen in 2019. "Hij komt net terug uit Catalonië. We moeten zien of hij goed gerecupereerd is. We zullen wel zien in de finale", besluit Roelandts.

BETERSCHAP

Voorts is het uiteraard ook uitkijken naar wat de Belg zelf in zijn mars heeft. Tot dusver was er nog geen glansrol voor hem weggelegd dit voorjaar. "De laatste twee weken waren niet zo goed. Er is wel beterschap sinds vorige zondag."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties