Directeur van de Belgische wielerbond trekt aan alarmbel: "Koers moet weer op café gaan"

Redactie
| 27 reacties
Directeur van de Belgische wielerbond trekt aan alarmbel: "Koers moet weer op café gaan"
Foto: © photonews

Er zijn in België steeds minder jeugdwedstrijden in het wielrennen. Directeur van Belgian Cycling Jos Smets trekt dan ook aan de alarmbel? Zijn oplossing? "De koers moet weer op café gaan."

Volgens Smets moet er dringend iets veranderen. "Lokale koersen verdwijnen in België als sneeuw voor de zon", vertelt hij in een interview met Het Nieuwsblad. "Jonge renners krijgen daardoor minder kans om te koersen. Als de koers zichzelf wil redden, zal de wielerbond zelf op zoek moeten gaan naar organisatoren, als een handelsreiziger met een kant-en-klaar product."

Smets ziet steeds meer lokale organisatoren afhaken. "De koers in het dorp sterft uit, het lokale café organiseert geen wedstrijden meer. En wij als wielerbond hebben per provincie maar één centrum, we kunnen niet wachten tot nieuwe kandidaten zomaar naar ons zullen komen om een koers te organiseren. Het omgekeerde moet gebeuren. Wij gaan zelf naar de dorpen moeten."

Mombasa en Campenaerts

"We gaan de cafés weer moeten opzoeken met een gids waarin we duidelijk uitleggen hoe je een wielerwedstrijd organiseert en hoeveel dat kost.'' Smets gebruikt graag café Mombasa, het supporterscafé van Victor Campenaerts in Borgerhout, als voorbeeld. 

"We moeten vertrekken vanuit dat café en om te beginnen met een vertegenwoordiger van de wielerbond een bezoek brengen aan die mensen. Andere amateurwielerbonden doen dat ook, en met succes. Het wordt hoog tijd dat ook wij als officiële wielerbond met zo'n kant-en-klaar product op pad gaan", besluit de directeur. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties