Drie op drie voor de Belgische kampioen? "Slechte weersvoorspellingen in mijn voordeel"

Redactie
| 4 reacties
Drie op drie voor de Belgische kampioen? "Slechte weersvoorspellingen in mijn voordeel"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De vorige twee edities van Dwars door Vlaanderen werden gewonnen door Yves Lampaert. De West-Vlaming van Deceuninck-Quick.Step kan dus woensdag voor een hattrick gaan.

Lampaert zit alvast vol vertrouwen. "Ik denk dat ik minstens even sterk ben als vorig jaar rond deze tijd", vertelt Lampaert bij Sporza. "Gent-Wevelgem was wel een zware koers, maar ik mag toch met vertrouwen in Dwars door Vlaanderen starten. Ik ben goed."

De weersvoorspellingen vallen niet bepaald mee, maar dat vindt de Belgische kampioen een goede zaak. "Dat er slecht weer voorspeld wordt, is ook in mijn voordeel. Dat kan ik wel verdragen. Mijn ideale scenario is dat we met een mooie groep wegrijden op de Taaienberg en die groep wordt in de finale uitgedund. En op het einde mag ik mijn handen weer in de lucht steken."

Door het wegvallen van Niki Terpstra staat Lampaert dit seizoen een trapje hoger in de rangorde bij Deceuninck-Quick Step. "Ik heb een meer vrije rol gekregen, ik mag mij nu sparen voor de finale. Ik heb me ook wel al eens moeten opofferen, maar als we winnen, doe ik dat met plezier."

Van der Poel en Terpstra

De concurrentie is groot. Maar zelf denkt Lampaert vooral aan Mathieu van der Poel als grote kanshebber. "Hij zit nog fris, want hij heeft enkel Gent-Wevelgem gereden en daar was hij al goed. Ook Niki Terpstra heeft al getoond dat hij in vorm is. Dat is ook iemand die je altijd in de gaten moet houden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties