'El Tractor' hoopt op contractverlenging: "Drie jaar geleden via mail zelf gesolliciteerd bij Patrick Lefevere"

Redactie
| 26 reacties
'El Tractor' hoopt op contractverlenging: "Drie jaar geleden via mail zelf gesolliciteerd bij Patrick Lefevere"
Foto: © photonews

Bij Deceuninck-Quick.Step kunnen ze elke koers opnieuw rekenen op de diensten van 'El Tractor'. West-Vlaming Tim Declercq maakt zich nuttig door elke keer opnieuw kilometer aan de kop van het peloton te sleuren. Declercq is einde contract, maar stuurt aan op een nieuwe overeenkomst.

De 30-jarige Declercq is een nuchtere renner en weet goed wat hij wel en niet kan. Hij hoopt in de toekomst dan ook dezelfde rol te vervullen bij de ploeg van Patrick Lefevere. "Ik wil in die rol blijven. Ik zal niet de fout maken door te denken dat ik voor mezelf kan rijden", vertelt hij in Het Nieuwsblad.

Declercq maakt bij Deceuninck-Quick.Step deel uit van een sterrenensemble dat de overwinningen aan elkaar rijft. "Uiteraard wil ik bij dit team blijven. Ik heb drie jaar geleden zelf gesolliciteerd bij Patrick Lefevere met een mail. Ik schreef dat ik geen koersen zou winnen voor hem, maar dat ik wel speciale kwaliteiten had om zijn team te dienen."

"Ik was in de zevende hemel toen hij antwoordde dat ik een test mocht doen. En euforisch toen ik een contract kreeg. Hier kan ik mij onderscheiden van de gemiddelde renner. En wie weet, kan ik in bepaalde koersen een rijtje opschuiven", hoopt Declercq. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties