Italië boven op eerste dag Ronde van Sicilië, geen pion van Wanty-Gobert in top tien

Riccardo Stacchiotti spurt naar ritzege in Ronde van Sicilië

Italië boven op eerste dag Ronde van Sicilië, geen pion van Wanty-Gobert in top tien
Foto: © photonews

Voor het eerst sinds lang staat de Ronde van Sicilië weer op de kalender en de rittenkoers is daar op gang gebracht. Het was geen verrassing dat er veel Italianen op de voorste rijen te vinden waren aan de aankomst. Qua Belgische inbreng is het vooral kijken naar wat Wanty-Gobert vermag.

Na de start in Catania was het peloton vertrokken voor 165 kilometer met weinig hindernissen. Na tien kilometer was de ontsnapping van de dag een feit. Hagen, Muñoz en Picioni geraakten als eerste weg. Er kwam nog eens drie man bij: Baldaccini, Canton en Crista.

De zes vluchters kregen iets meer dan vier minuten. Het bleek een onmogelijke opdracht om tegen het peloton op te boksen. Hagen probeerde het het langst. Op zestien kilometer van het einde was het rijk van de Noor als laatste resterende vluchter uit.

KREDER NIET AAN HET FEEST

Toch sprinten dus in Malazzo. Molano en Belletti hadden zicht op de zege, maar vielen allebei nog terug. Belletti kaapte wel nog de tweede plaats weg achter winnaar Stacchiotti. Pacioni werd derde. Wanty-Gobert speelde de Nederlander Wesley Kreder uit in de massasprint, maar hij finishte net buiten de top tien.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties