Jungels put vertrouwen uit alweer straffe numero: "Ik kijk uit naar zondag en niet alleen omdat het de Ronde is"

Jungels put vertrouwen uit alweer straffe numero: "Ik kijk uit naar zondag en niet alleen omdat het de Ronde is"
Foto: © photonews

Het is bijna nieuws op zich dat Deceuninck-Quick.Step twee grote wedstrijden na mekaar niet won, maar het had met Bob Jungels wel een man op het podium. Nadat hij Kuurne-Brussel-Kuurne won en de E3 mee kleurde, liet de Luxemburgse kampioen nog eens zien hoe sterk hij is.

Al is de derde plaats niet meteen waar Jungels voor rijdt. "Er was meer mogelijk. Ik heb veel energie verbruikt. Het is altijd goed om op het podium te staan, al sta ik liever op het hoogste trapje." Knap was alleszins hoe hij samen met Tiesj Benoot naar de groep van der Poel deed. "We wisten dat we iets moesten doen op de Knokteberg."

Er was ook precies uitgedokterd hoe die sprong naar voren er moest komen. "Het plan was dat Iljo Keisse en Florian Sénéchal zouden versnellen aan de voet. Ik zou dan aanvallen. Toen Tiesj ging, sprong ik met hem mee. Zo geraakten we bij de groep voorin, die heel sterk was."

Dit is veelbelovend voor de Ronde van Vlaanderen. "Ik heb lang gewacht om deze klassiekers te rijden. Ik hoop dat ik er zondag sta. Het zal de laatste zijn voor mij, de anderen gaan nog Roubaix doen. Ik kijk uit naar zondag en niet alleen omdat het de Ronde van Vlaanderen is, maar omdat die wedstrijd nog meer in mijn voordeel is."

Het is een genot om bij dit team te rijden 

Deceuninck-Quick.Step heeft meerdere troefkaarten die het in de Ronde kan uitspelen. "Dit is de situatie van de voorbije jaren. Het is een genot om bij dit team te rijden. We zijn met vier mannen die het potentieel hebben om op het podium te geraken. Na een aantal kilometer zien we wie de sterkste benen heeft."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties