Jürgen Roelandts heeft twee grote favorieten voor de Ronde van Vlaanderen

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Jürgen Roelandts heeft twee grote favorieten voor de Ronde van Vlaanderen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Opvallende gast voor Dwars door Vlaanderen en de Ronde van Vlaanderen, want bij Movistar neemt Alejandro Valverde deel. Jürgen Roelandts mag de wereldkampioen begeleiden in beide koersen.

Valverde besloot enkele maanden geleden al beide koersen op te nemen in zijn programma. "Valverde is misschien nog niet in topvorm, maar ook dan is hij nog altijd goed in orde", vertelt Roelandts in zijn column op Sporza. "Hij is de wereldkampioen. Als Valverde geen ambitie heeft, zou hij niet afzakken naar Vlaanderen. In normale omstandigheden rijdt hij altijd finales."

Valverde zal net geen 39 zijn wanneer hij zondag zijn eerste Ronde rijdt. Maar Roelandts ziet andere favorieten voor winst. "Voorlopig zet ik Wout Van Aert op het hoogste schavotje. Hij rijdt echt impressionant", bekent de Movistar-renner. 

Solo

"Daarnaast is er het blok van Deceuninck-Quick Step. Ik denk dan in de eerste plaats aan Bob Jungels, want in de Ronde van Vlaanderen trekt de winnaar vaak van ver in de aanval. Kijk maar naar Gilbert en Terpstra. En ook Jungels heeft een patent op zulke solo’s."

En dan is er nog die ene Nederlander natuurlijk. "Het zou me ook niet verbazen dat Van der Poel met de besten meestrijdt. Net als Van Aert is hij een supertalent. Zet Van der Poel op een mountainbike en hij staat op het podium van een Wereldbekerwedstrijd, zet hem aan een pingpongtafel en hij zal misschien ook de pannen van het dak spelen. Zo iemand noemen ze een alleskunner", besluit Roelandts. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties