Koersdirecteur Sunderland geeft meer duiding bij moment van chaos en bevestigt engagement voor dameswielrennen

Scott Sunderland benadrukt dat veiligheid voor alles gaat na chaos in Dwars door Vlaanderen

Koersdirecteur Sunderland geeft meer duiding bij moment van chaos en bevestigt engagement voor dameswielrennen
Foto: © photonews

Met Mathieu van der Poel en Ellen Van Dijk heeft Dwars door Vlaanderen een fantastische winnaar en winnares gekregen. Al ging het achteraf natuurlijk ook over de ontstane chaos, nadat zowel de wedstrijd van de vrouwen als de mannen moest worden stilgelegd.

Koersdirecteur Scott Sunderland heeft inmiddels de nodige uitleg verschaft. "Tweehonderd meter na de start van de vrouwenkoers was er een zware val. Dat bracht al vertraging met zich mee, maar iedereen was goed weg. Aan de Kluisberg waren er nog eens twee valpartijen en bij beiden was er een ambulance nodig."

SNEL ONDER CONTROLE

Uiteraard moesten de nodige zorgen worden toegebracht. "Wanneer iemand ernstig geblesseerd is, heeft dat altijd prioriteit. Het was een korte periode dat de wedstrijden stillagen. Een situatie die voor sommigen chaotisch leek, was snel onder controle en had geen invloed op de uitkomst van beide koersen. De mannen reden constant op het snelste schema en de vrouwen waren wat trager onderweg."

Na dit incident moet misschien weer bekeken worden of een vrouwenwedstrijd én mannenwedstrijd op dezelfde dag wel een goed idee is. "We willen het dameswielrennen blijven ontwikkelen. De vrouwen rijden graag op dezelfde dag. Dan kunnen ze genieten van het publiek, is er meer pers. We staan voor tweehonderd procent achter het promoten van dameswielrennen."

KANS VAN 2 OP 1000

Dat is op zich terecht, maar dan moeten zulke voorvallen wel achterwege blijven. "We gaan een debriefing doen en zullen zeker lessen trekken. Het is een dunne lijn die je bewandelt. Er is misschien een kans van 2 op 1000 dat dit gebeurt en natuurlijk gebeurt het dat. Gelukkig was het snel verholpen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

23/01/2022 Hoogerheide
02/02/2022 Maldegem
05/02/2022 Kruibeke
06/02/2022 Lille
12/02/2022 Gavere

Nieuwste reacties