Wat als... Patrick Lefevere moest kiezen tussen Mathieu van der Poel of Wout Van Aert?

Redactie
| 33 reacties
Wat als... Patrick Lefevere moest kiezen tussen Mathieu van der Poel of Wout Van Aert?
Foto: © photonews

Teammanager Patrick Lefevere (Deceuninck-Quick.Step) was dinsdagavond één van de gasten van Karl Vannieuwkerke in Vive le Vélo, leve de Ronde. Hij sprak er onder meer over Mathieu van der Poel en Wout Van Aert.

Vannieuwkerke vroeg Lefevere wie hij zou kiezen tussen Van der Poel en Van Aert. "Dat is een vuile vraag", lachte Lefevere. "Maar dan pak ik Mathieu wel. Ik denk dat hij meer een winnaar is dan Wout. Meer een killer. Ik heb zijn vader ook bij mij in de ploeg gehad. Toen Mathieu amper 10 was, zei Adrie al: 'Je hebt het laatste nog niet gezien van die kleine'. En nu zijn we heel wat jaren verder."

"Mathieu is net iets meer winnaar dan Wout", zegt ook Sven Nys. "Dat zie je al van bij de jeugd. Het ligt soms gevoel om in Vlaanderen te zeggen dat je voor Mathieu kiest. Als je het hebt over winnen op lange termijn, dan sluit ik me aan bij Patrick."

Miserie met contract

"Ik heb met Wout gesproken. Maar ik wilde geen miserie met dat contract. Ik heb hem gezegd dat we kunnen praten als hij vrij is, maar nu niet."

"Zoals het er nu naar uitziet, heeft hij blijkbaar een goeie keuze gemaakt met Jumbo-Visma. Die ploeg is heel sterk in de breedte en soms maken ze mee de koers met ons. Maar wat de uitkomst van het proces zal zijn, dan weten we natuurlijk nog niet", besluit de ploegmanager. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties