Ellen van Dijk maakt opnieuw het zegegebaar: "Mijn favoriete koers vanaf nu"

Ellen van Dijk maakt opnieuw het zegegebaar: "Mijn favoriete koers vanaf nu"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Vorig jaar won ze nog in een truitje van Sunweb, deze keer bezorgde ze Trek-Segafredo de overwinning. Voor welke ploeg ze ook uitkomt: Ellen van Dijk voelt zich als een vis in het water wanneer het Dwars door Vlaanderen is. Haar twee overwinningen op rij zijn het beste bewijs.

"Ik denk dat het mijn favoriete koers is vanaf nu", roept van Dijk het uit. "Al is het een redelijk korte koers en normaal hou ik meer van de lange afstand. Ik wist dat er veel snelle vrouwen in de groep zaten. Ik moest dus aanvallen. Ik had al een keertje geprobeerd, maar kon geen kloof slaan. Op de top van een klim merkte ik dat iedereen aan het afzien was: het was het perfecte moment om te gaan."

Ik wist dat ik alles moest geven tot de finish 

Ellen van Dijk

Het gezegde 'de aanhouder wint' werd dus werkelijkheid. "Het werd een tijdrit van zestien kilometer. Ik wist dat Elisa Longo Borghini mij steunde van achteruit en Ina Teutenberg van in de wagen. Ik was aan het afzien, maar kon blijkbaar toch nog een stukje dieper gaan. Ik wist dat ik gewoon alles moest geven tot de finish."

Een stukje hardrijden is wel wat van Dijk goed ligt. "Ik hou ervan. Het was het perfecte scenario, want we hadden Elisa achter mij en Lotta Lepistö in de groep daarachter. Ik ben blij dat we volle bak gekoerst hebben. Ik voelde me al een aantal koersen goed en ben heel blij dat ik het af kon maken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties