'Moeke' Stuyven zag het al vroeg gebeuren: "Dan had Jasper al door dat hij renner zou worden"

'Moeke' Stuyven zag het al vroeg gebeuren: "Dan had Jasper al door dat hij renner zou worden"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Jasper Stuyven was woensdag tijdens Dwars door Vlaanderen één van de renners met de vurigste supporters, met name zijn moeke Rosette Duvillier. Bijna 83 en nog een brok energie. Rosette stelde bij Jasper overigens al snel de liefde voor de koers vast.

In een filmpje voor Het Nieuwsblad werd Rosette de hele dag gevolgd. Ze erkende dat het koers-DNA via de genen is doorgegeven. "Mijn vader was een echte koersliefhebber. Van Merckx, van Museeuw. Toen Jasper klein was, heeft hij een handtekening op zijn arm gekregen en dat mocht niet gewassen worden. Dan had Jasper al door dat hij renner zou worden."

JAPPIE, GOEIE BENEN VANDAAG?

Uiteraard kan Jasper rekenen op de steun van zijn familie. "Mijn man was zo fier. Jammer dat hij het niet meer meemaakt." Rosette begroette hem overigens op bijzondere wijze. "Jappie. Dat is zijn koersnaam van mij. Als hij thuiskomt, is het Jasper. Maar als ik ermee chat, is het: Jappie, goeie benen vandaag?"

Rosette bewees overigens ook nog haar koerskennis door te wedden voor een Omer dat Mathieu van der Poel de overwinning zou pakken in Waregem.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties