Patrick Lefevere neemt Yves Lampaert in bescherming

Patrick Lefevere neemt Yves Lampaert in bescherming
Foto: © photonews

Deceuninck-Quick.Step mag dan wel - terecht - met lof overladen worden vanwege zijn sterke blok en de gunfactor onder de toppers, het zijn steeds Stybar en Jungels die zich in de frontlinie bevinden. Veel minder Lampaert of Gilbert. Lefevere is echter tevreden over de Belgisch kampioen.

"Yves rijdt heel goed en dat is niet evident met de druk die jullie zetten", laat Lefevere optekenen in Het Laatste Nieuws. "Gelukkig blijft hij zelf rustig. Het klopt dat hij nog niet echt meegedaan heeft voor winst, maar we zijn nog niet in Roubaix. Wie weet wat er nog gebeurt."

Lefevere heeft uiteraard gelijk wanneer hij zegt dat Lampaert goed aan het rijden is. Een andere reden voor het in bescherming nemen van zijn poulain, is dat een opmerking van de sterke man van Deceuninck-Quick.Step na de E3 verkeerd geïnterpreteerd werd door sommige media als een oproep naar Lampaert om ook eens met een zege op de proppen te komen.

LAMPAERT TOONT GEDULD

Wat vooral van belang is, is wat er in het hoofd van de renner zelf omgaat. "Natuurlijk wil ik graag een keer winnen. Maar ik kan ook blij zijn voor de ploeg. Zolang de ploeg het goed doet, is het goed voor mij." Met dat vele werken voor zijn teamgenoten zit hij niet in. "Ik wil dat doen. Ik ben zeker dat zij dat op een dag ook voor mij gaan doen. Geduld wordt altijd beloond."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties