Prachtig initiatief! Zondag ook de Grote Prijs Stig Broeckx ter ere van revaliderende renner

Prachtig initiatief! Zondag ook de Grote Prijs Stig Broeckx ter ere van revaliderende renner
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het is zondag de Ronde van Vlaanderen, maar er is ook een wedstrijd binnen die wedstrijd die misschien pas echt een verschil kan maken. De Nationale Loterij en Flanders Classics organiseren de GP Stig Broeckx, die moet dienen om het goede doel te steunen.

Het is uiteraard ook een eerbetoon aan de harde strijd die de revaliderende Stig Broeckx nu al twee jaar aan een stuk voert. De Broektestraat wordt zondag de Broeckxstraat genoemd. Van daar tot aan de top van de Oude Kwaremont rijden de renners eigenlijk de GP Stig Broeckx. Wie als eerste boven komt, mag 5000 euro schenken aan een Belgisch goed doel naar keuze.

Daar bovenop stelt de Nationale Loterij sowieso nog eens 5000 euro ter beschikking aan Stig zelf om die over te maken aan een goed doel. De bedoeling is om door de harde strijd van Stig op deze manier in de verf te zetten, ook een toonbeeld te kunnen zijn voor anderen die van ver moeten terugkomen.

DANKBARE STIG

"Dit geeft mij de kans om iets terug te doen voor mijn revalidatiecentrum Revalidatie & MS Centrum Overpelt, een plek die zeer belangrijk is voor mij. Hun rol in mijn revalidatieproces is van onschatbare waarde geweest. Door De Grote Prijs kan ik mijn dankbaarheid nu omzetten in iets tastbaars", reageert Broeckx op de site van Lotto-Soudal.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties