Van Avermaet weet voor wat een lastige opdracht hij staat: "Elk jaar zeg ik hetzelfde"

Van Avermaet weet voor wat een lastige opdracht hij staat: "Elk jaar zeg ik hetzelfde"
Foto: © photonews

Er is het blok van Deceuninck-Quick.Step en de rijzende sterren van Aert en van der Poel, maar ook Greg Van Avermaet jaagt nog altijd die felbegeerde zege na in de Ronde van Vlaanderen. Sterk is hij genoeg, maar het ook afmaken is in Vlaanderen lang niet simpel.

Niemand die dat meer beseft dan Van Avermaet. "Elk jaar als ik aan de start van de Ronde sta, zeg ik hetzelfde: ik ben sterk, heb vertrouwen en ben gemotiveerd om te winnen. Niets is dit jaar veranderd. Ik weet dat ik in staat ben om de Ronde van Vlaanderen te winnen, maar heb het nog niet gedaan. Ik hoop dat zondag te veranderen."

De klassiekers zijn onvoorspelbaar 

De Vlaamse voorjaarsklassiekers blijven toch aparte wedstrijden. "De klassiekers zijn onvoorspelbaar. Alles moet meezitten. We hebben in Gent-Wevelgem gezien hoe chaotisch het is als er agressief gekoerst wordt van bij het begin en dat ligt me wel. Zeker in een koers als de Ronde van Vlaanderen die sowieso langer en harder is."

Desondanks valt de beslissing ook in Vlaanderens Mooiste meestal in de finale. Van Avermaet weet waar hij zich mag aan verwachten. "Normaal wordt de koers redelijk gecontroleerd tot aan de laatste honderd kilometer. Daarna draait het allemaal om positionering, de benen en een beetje geluk."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties