Vanmarcke niet blij met evolutie van zijn herstel en vreest voor rest van zijn voorjaar

Vanmarcke niet blij met evolutie van zijn herstel en vreest voor rest van zijn voorjaar
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De zorgen worden steeds groter in het kamp-Vanmarcke. Dat de renner van Education First Dwars door Vlaanderen zou missen, tot daaraan toe. Gezien het moeizame herstel komt ook de Ronde van Vlaanderen en al wat kort hierna volgt in het gedrang. Vanmarcke is er zich zeer van bewust.

Hij blijft zware hinder ondervinden van zijn val in de E3 BinckBank Classic. "Fietsen lukte nog niet. Dan maar de zwemkom van Zwevegem in om de conditie wat te onderhouden, maar ideaal is dat niet. De voorbije dagen lukte ook dat niet met mijn gekneusde ribben", doet Vanmarcke het zorgwekkende relaas bij Het Nieuwsblad.

De renner doet er zelf nochtans alles aan om klaar te geraken. "Normaal gezien moet je met een botoedeem een maand rust nemen, maar nu is het noodgedwongen forceren en hopen dat de pijn aan de linkerknie draaglijk wordt. In de bovenste lagen van het bot zitten bloed, vocht en ontstekingen, die je niet kan weghalen."

WERK VAN VIJF MAANDEN VALT IN HET WATER

Dit alles leidt tot één jammerlijke conclusie. "Het besef is er dat al mijn werk van de voorbije vijf maanden redelijk in het water valt. De realiteit is dat, als je niet kunt trainen, je zoveel verliest, zoals het koersgevoel. Ik wil niet doemdenken, maar het is net zo goed mogelijk dat mijn voorjaar voorbij is."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties