Benoot doet plannetje van Lotto Soudal uit de doeken: "Vijfde plek bevestiging van goede conditie"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
Benoot doet plannetje van Lotto Soudal uit de doeken: "Vijfde plek bevestiging van goede conditie"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Als debutant bij de profs werd Tiesj Benoot meteen vijfde in de Ronde van Vlaanderen. Beter doen wordt door het grote aantal favorieten zeker niet gemakkelijk. In Dwars door Vlaanderen tankte de Drongenaar alvast vertrouwen.

"De Ronde is voor mij absoluut de mooiste wedstrijd van het voorjaar", laat de renner van Lotto Soudal weten. "Mijn vijfde plaats in Dwars door Vlaanderen was een bevestiging van mijn goede conditie. Ik was mee met de beste renners in de wedstrijd en dat geeft me veel vertrouwen. Ik zou op voorhand echter niet getekend hebben voor die vijfde plaats. Ik had op meer gehoopt."

Initiatief nemen wordt belangrijk volgens de Lotto Soudal-renner, die ook nog Tim Wellens ziet deelnemen. "Het wordt dan belangrijk om een renner van Deceuninck-Quick.Step als gezel te hebben, want als blok steken zij er bovenuit. Ze zijn in de breedte zo sterk dat ze desnoods enkele kopmannen kunnen opofferen in de achtervolging."

En ook de heren uit het veld maakten reeds indruk op Benoot. "Daarnaast zijn Van Aert en Van der Poel eveneens twee jongens om in de gaten te houden. Ze hebben al enkele topprestaties geleverd dit seizoen", deelt hij een pluim uit. 

'Uit de problemen blijven'

"Ik hoop dat de ploeg gedurende de eerste 200 kilometer kan zorgen dat we uit de problemen blijven. Daarna willen we met Wellens, Keukeleire en mezelf graag twee of drie renners vooraan in de wedstrijd hebben. In Dwars door Vlaanderen hebben we als ploeg goed gereden. Op de juiste momenten zaten we op de juiste positie en iedereen is klaar om dat zondag opnieuw te doen", besluit Benoot.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties