Ex-winnaar Philippe Gilbert zit met twijfels: "Vingers kruisen"

Bart Ver Elst Aernout Van Lindt
Bart Ver Elst en Aernout Van Lindt vanuit Hooglede
| 8 reacties
Ex-winnaar Philippe Gilbert zit met twijfels: "Vingers kruisen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Bij Deceuninck-Quick.Step waren er de afgelopen dagen zorgen over Philippe Gilbert. De winnaar van 2017 en de nummer drie van vorig jaar in de Ronde van Vlaanderen gooide woensdag nog de handdoek in Dwars door Vlaanderen. Voorlopig zit de Waal nog met twijfels met het oog op zondag.

Zorgwekkend nieuws voor Deceuninck-Quick.Step woensdag, want Gilbert hield het in Dwars door Vlaanderen voor bekeken en reed de wedstrijd niet uit. Toch is hij er komende zondag bij aan de start in Antwerpen, al is het koffiedik kijken hoe goed Gilbert zal zijn. 

"Het is zeker niet leuk om voor een belangrijk doel ziek te worden", vertelde Gilbert in Hooglede. "Maar zoiets kan je natuurlijk niet controleren."

"Hopen dat ik zondag fit en klaar ben" - Philippe Gilbert

Zelf hoopt Gilbert op het beste, al heeft de blauwe brigade van Patrick Lefevere met Bob Jungels, Zdenek Stybar en Yves Lampaert nog drie troeven om uit te spelen. 

"Ik kan weinig zeggen", zei Gilbert nog. "Ik ga mijn vingers kruisen en hopen dat ik zondag helemaal fit en klaar ben. Maar op dit moment voel ik me in ieder geval goed."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties