Jasper Stuyven trekt zich op aan Gent-Wevelgem in aanloop naar de Ronde

Jasper Stuyven trekt zich op aan Gent-Wevelgem in aanloop naar de Ronde
Foto: © photonews

Alles bij mekaar genomen werkt Trek-Segafredo maar een belabberd voorjaar af. Vorig jaar was Jasper Stuyven nog Mister Regelmaat. Nu blijven de resultaten achterwege. In de meeste koersen deed de ploeg zelfs niet mee in de finale. In Gent-Wevelgem was dat wel het geval en dat geeft de burger moed.

In dit geval heet die burger Jasper Stuyven. "Gent-Wevelgem was voor mij en voor het team een goede manier om terug te slaan na onze povere prestaties voordien. Het geeft vertrouwen voor de twee grote koersen die eraan komen", hecht Stuyven belang aan een goede wedstrijd in aanloop naar de grootste afspraken.

Toch tempert hij de verwachtingen voor zijn eigen persoon. "Wat mezelf betreft, denk ik dat ik mij meer in een underdogpositie bevind. Ik heb niet hetzelfde gevoel als vorig jaar. Dat is niet ideaal, maar ik denk dat ik sterk genoeg ben om mee te doen."

DECEUNINCK-QUICK.STEP NIET LATEN CONTROLEREN

Stuyven hoopt vooral om als blok goed voor de dag te komen. "Zoals we zondag koersten, zo moeten we het opnieuw doen. We hebben in Gent-Wevelgem getoond dat we er stonden in de finale. Degenkolb kon gemakkelijk in de groep blijven terwijl Pedersen en ik aanvielen. We hebben Deceuninck-Quick.Step nooit de volledige controle laten hebben. Dit is wat we in gedachten hadden in andere koersen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties