Ondanks antibiotica mikt Naesen op het hoogst haalbare: "Veel verschil met het tijdperk Boonen-Cancellara"

Redactie
| 1 reacties
Ondanks antibiotica mikt Naesen op het hoogst haalbare: "Veel verschil met het tijdperk Boonen-Cancellara"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Oliver Naesen heeft er al een knap voorjaar opzitten, evenwel zonder een overwinning. Maar net in de week voor de Ronde kreeg de Oost-Vlaming met een opkomende bronchitis te maken.

Naesen stond goed ingepakt aan de start van de groepstraining voor de Ronde. Hij zit dan ook al enkele dagen aan de antibiotica. "Ik heb nog anderhalve dag om toch ietwat verlost te geraken van deze lichte vorm van bronchitis", vertelde Naesen bij Sporza. "Het kan snel verdwijnen uit mijn lichaam, maar zondagavond zal ik pas kunnen vertellen of dit ongemakje mij parten heeft gespeeld."

De renner van AG2R-La Mondiale zit zeker tot en met dinsdag nog aan de antibiotica. "Lukt het zondag niet, dan is er nog altijd de week daarop Parijs-Roubaix", klinkt het. "Ik zal eerst de Ronde vol aanpakken, maar ik kan nu niet zeggen hoe ik me zal voelen als de groten de koers doen ontploffen. Vandaag waren Peter Sagan, Greg Van Avermaet, Wout van Aert, Mathieu van der Poel en noem maar op niet aanwezig. Een groot verschil met zondag toch."

Favorieten

Aan favorieten geen gebrek volgens de trainingsmaat van Greg Van Avermaet. "In vergelijking met de jaren toen Boonen en Cancellara de plak zwaaiden, zijn er nu een pak meer kandidaten voor de zege."

"Er zijn ook nieuwe jongens op de proppen gekomen. Kijk maar naar Van der Poel en Van Aert. Klasbakken pur sang. Ik verwacht veel van die mannen. En wat mezelf betreft, wil ik het hoogst haalbare, ondanks die opkomende bronchitis", besluit Naesen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties