Roger De Vlaeminck hoopt op zege van Wout Van Aert, maar... "Mathieu heeft nog iets meer klasse dan Wout"

Redactie
| 19 reacties
Roger De Vlaeminck hoopt op zege van Wout Van Aert, maar... "Mathieu heeft nog iets meer klasse dan Wout"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Dat Roger De Vlaeminck fan is van de veldrijders die hun kans gaan op de weg, daar bestaat geen twijfel meer over. Toch plaatst de Ronde-winnaar van 1977 Mathieu van der Poel boven Wout Van Aert.

Wout Van Aert is misschien wel dé Belgische topfavoriet om zondag 'Vlaanderens Mooiste' te winnen. Roger De Vlaeminck ziet het graag gebeuren, maar... "Ik zou het liefst hebben dat Wout wint, en hij kán winnen, maar ik denk niet dat hij gáát winnen", vertelt De Vlaeminck in HLN.

"Ik zie hem wel bij de beste vijf eindigen, omdat hij nu hoort bij de beste vijf renners van Europa. Zeg mij eens, wie is nu beter?"

Al zet De Vlaeminck zijn geld op een andere veldrijder. De winnaar van Dwars door Vlaanderen van afgelopen woensdag: Mathieu van der Poel. 

'Nog iets meer klasse'

"Mijn favoriet is Mathieu van der Poel. Ik heb wel een klein beetje schrik dat hij ietsje tekort gaat komen op het einde. In mijn ogen is hij ook sneller in de spurt na 250 km. Mathieu heeft nog iets meer klasse dan Wout. Mathieu kan alles aan", besluit 'Mister Paris-Roubaix'. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties