Sep Vanmarcke vat D-day aan met weinig hoop

Sep Vanmarcke vat D-day aan met weinig hoop
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het is vandaag de dag van de waarheid voor Sep Vanmarcke. Stilaan moet aan het licht geraken of de renner van Education First fit geraakt voor de Ronde van Vlaanderen nadat hij in de E3 BinckBank Classic in een gracht tuimelde. Vanmarcke zelf koestert niet bijzonder veel hoop.

Sinds zijn valpartij in de E3 sukkelt Vanmarcke met een botoedeem aan de linkerknie en heeft hij ook enkele gekneusde ribben. Dat heeft hem er tot dusver van weerhouden om weer op de fiets te kruipen. Nogal problematisch enkele dagen voor de Ronde van Vlaanderen.

Het moment om de knoop door te hakken komt steeds dichterbij. Zijn ploeg gaat het parcours van de Ronde nog eens verkennen, maar daar zal Vanmarcke niet bij zijn. Gewoon op eigen tempo terug wat fietsen, zou al een succes zijn. Lukt 'm dat vandaag niet, dan is de kans nagenoeg onbestaande dat hij de start in Antwerpen haalt.

EVENTUELE START IN FUNCTIE VAN ROUBAIX

Gaat hij zondag alsnog van start in de Ronde, zal dat sowieso met aangepaste doelstellingen zijn. Dat laat de renner weten aan Het Nieuwsblad. "Als ik start, is het als training in functie van Parijs-Roubaix en om de ploeg eventueel wat te helpen. Meer zal er zeker niet inzitten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties