Tim Wellens strijdvaardig: "Wout Van Aert en Mathieu van der Poel hebben bewezen dat het mogelijk is"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 11 reacties
Tim Wellens strijdvaardig: "Wout Van Aert en Mathieu van der Poel hebben bewezen dat het mogelijk is"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Dé verrassing in de selectie van Lotto Soudal is ongetwijfeld Tim Wellens, die enkele dagen geleden pas besliste om deel te nemen aan de Ronde van Vlaanderen. Zelf kijkt de Truienaar er naar uit.

Wellens proefde met succes van de Omloop en dat gaf hem vertrouwen om toch ook deel te nemen aan de Ronde. "Ik kijk er uiteraard hard naar uit en ben zeer gemotiveerd", vertelde Wellens op het persmoment van Lotto Soudal. "Na afloop van Tirreno-Adriatico heb ik zelf gevraagd om te mogen starten in de Ronde."

'Geen hoofddoel'

Wellens hoopt mee te doen in de Ronde. "Voor mij zijn er twee uitersten mogelijk in de Ronde. Het worstcasescenario is dat ik geen rol van betekenis zou spelen, wat op zich echter geen drama is. Ik zal vanzelfsprekend mijn uiterste best doen, maar de Ronde van Vlaanderen is geen hoofddoel voor mij."

"In het beste geval kan ik meestrijden in de finale, naar het voorbeeld van renners als Van Aert en Van der Poel, die bewezen hebben dat zoiets mogelijk is in je eerste deelname. Parcourskennis en op de juiste momenten vooraan zitten in peloton, zijn zaken waarin ik niet in het voordeel ben ten opzichte van andere kopmannen", besluit Wellens. 

De selectie van Lotto Soudal: Tiesj Benoot, Frederik Frison, Jens Keukeleire, Nikolas Maes, Lawrence Naesen, Brian van Goethem en Tim Wellens

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties