Alejandro Valverde vreest het gedrum en het volk het meest

Alejandro Valverde vreest het gedrum en het volk het meest
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De verkenning van het parcours van de Ronde van Vlaanderen was voor Alejandro Valverde zeker geen overbodige luxe. De wereldkampioen gaat Vlaanderens Mooiste immers voor de allereerste keer betwisten. Uitkijken of de Spanjaard zich op de hellingen goed kan positioneren.

"Ik heb niet zozeer schrik voor de kasseien, wel voor het gedrum en het volk langs de kant. Deze wedstrijd leeft zo in Vlaanderen, er is zoveel sfeer en animo rond. In deze wedstrijd is positionering heel erg belangrijk en dat jaagt me wat schrik aan", is Valverde eerlijk op zijn persmoment.

"Voor elke bocht moet je weten waar je moet zitten", begint het bij hem steeds meer door te dringen. Heeft hij zich op zulke zaken voorbereid? "Dwars door Vlaanderen was daarin het eerste stapje. Dat is niet helemaal hetzelfde, want er is veel meer gedrum in de Ronde."

Ik ben verre van een specialist 

Alejandro Valverde

Toch heeft Valverde er een goed gevoel aan overgehouden. "Ik ben die dag wel goed doorgekomen." Dat was al deel één van zijn Vlaamse missie. Nu deel twee nog, maar Valverde maakt zich niet teveel illusies. "Laat me duidelijk zijn: ik ben verre van een specialist."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties