Peter Sagan begon het pas gaandeweg te beseffen: "Toen wist ik dat ik de Ronde kon winnen"

Peter Sagan begon het pas gaandeweg te beseffen: "Toen wist ik dat ik de Ronde kon winnen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Door zijn maagvirus en de achterstand die hij daardoor opliep, verwachten weinigen een nieuwe zege van Peter Sagan in de Ronde van Vlaanderen. Maar Sagan is Sagan en is dus altijd op zijn minst medefavoriet. Hij won Vlaanderens Mooiste natuurlijk al een keertje, in 2016.

Al is het niet zo dat de Slovaak altijd al geloofde dat hij de Ronde naar zijn hand kon zetten. "In mijn eerste jaar bij Liquigas mocht ik Parijs-Roubaix rijden. Het tweede jaar deed ik Roubaix en de Ronde van Vlaanderen", zegt Sagan aan HLN. "We hadden een paar goede klassieke coureurs in de ploeg. Maar geen winnaars van de klassiekers."

LEREN VAN BOONEN EN CANCELLARA

Op dat moment was het nog opkijken naar de specialisten. "Tom Boonen en Fabian Cancellara waren de twee renners van wie ik alles kon leren. Ik leerde door te kijken. In 2013 werd ik zelf tweede in de Ronde van Vlaanderen. Pas toen wist ik dat ik de Ronde kon winnen", geeft Sagan aan.

Het gevoel van te winnen, verandert overigens wel in de loop der jaren. "Als je een professional bent, wordt het werken. Je hebt druk van iedereen. Van het team, van de fans. Als je jong bent, is het veel mooier. Je zoekt gewoon je weg."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties