Serge Pauwels kan eindelijk weer aan aanvallen gaan denken

Serge Pauwels kan eindelijk weer aan aanvallen gaan denken
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Geef hem een parcours dat een beetje bergop loopt en Serge Pauwels is zeker niet te beroerd om ten aanval te trekken. Alleen is het een geaccidenteerd seizoensbegin geweest waarin niet alles optimaal was. Pauwels kan dat allemaal achter zich laten door een goede Ronde van het Baskenland te rijden.

Serge Pauwels begon zijn seizoen met wedstrijden in Spanje alvorens naar de UAE Tour te trekken. De CCC-renners keerde terug met de griep, zegde af voor Parijs-Nice en koerste een maand lang niet. Pas in de Driedaagse Brugge-De Panne maakte hij zijn wederoptreden.

Dat is tegenwoordig slechts een eendagswedstrijd meer en biedt ook niet meteen een parcours waar Pauwels van houdt. Dat moet hij in principe wel vinden in de Ronde van het Baskenland. Hij zit dan ook in de selectie van zijn ploeg voor de rittenkoers die start op 8 april en eindigt op 13 april.

ONTSNAPPINGSPOGINGEN IN HET BASKENLAND?

Pauwels zou zichzelf daar dus moeten terugvinden en kan zich - als alles goed gaat - uitleven met ontsnappingspogingen. Het belooft in elk geval zwaar genoeg te worden. Zelfs op de openingsdag al: de tijdrit in Zumarraga is slechts 11 kilometer lang, maar naar verluidt wel enorm lastig.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties