Tom Boonen komt met Peter Sagan terug op diens exit uit de Tour

Tom Boonen komt met Peter Sagan terug op diens exit uit de Tour
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Ze mogen mekaar nu dan uiteraard veel minder zien door het wielerpensioen van Tom Boonen, maar hij en Peter Sagan zijn nog altijd de beste vrienden. Het was daarom des te opvallender dat Boonen de uitsluiting van Sagan uit de Tour in 2017. Ze hebben het er samen nog eens over.

De twee werden bijeen gebracht door Het Laatste Nieuws voor een gesprek en daarin kwam het onderwerp nog eens aan bod. "Het was een correcte beslissing, niet omdat het om Peter ging of iemand anders. De beslissing was correct omdat er op dat moment crazy shit gebeurde in de sprint", zegt Boonen. "Dat gebeurt altijd, het zal altijd zo zijn."

Onze landgenoot wou zijn mening toch wat nuanceren. "Het was misschien niet helemaal duidelijk wat er gebeurd was, maar toch. Sorry Peter. In de Tour wordt alles tweeduizend keer uitvergroot. Iedereen wordt om een opinie gevraagd, ook als je die niet wilt geven."

Ik heb het op mijn manier verwerkt 

Sagan tilt er niet te zwaar meer aan. "Ik heb het op mijn manier verwerkt. Op het einde van het seizoen was alles opgelost. De UCI herzag de beslissing, tussen mij en Mark Cavendish was alles oké. We hebben de dingen op onze manier afgehandeld. Iedereen had zijn mening."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties