Traditionele wielercommentator en een punkdochter ten huize De Cauwer: "Mijn vader is eigenlijk ook een anarchist"

José en Debbie De Cauwer vormen een opmerkelijk vader/dochter-duo

Traditionele wielercommentator en een punkdochter ten huize De Cauwer: "Mijn vader is eigenlijk ook een anarchist"

Als je José De Cauwer laat doen, zou hij urenlang kunnen vertellen. Over koers, koers en nog eens koers. Maar er zijn nog andere facetten aan het leven van de wielercommentator. Je zou misschien niet verwachten dat hij een punkdochter heeft, maar het is wel zo.

Toch lijken ze op elkaar, blijkt uit het gesprek van José en Debbie De Cauwer in Gazet van Antwerpen. Urenlang naar zijn commentaar luisteren op tv doet Debbie wel niet. "Ik heb hem altijd horen praten over de koers. Als er bezoek kwam, aan de telefoon... Ik ben wel fier. Ze maken er iets van. Soms moet ik wel lachen als ik hem bezig hoor. Of weet ik vooraf wat hij gaat zeggen."

GROENE HAREN

Dat zijn dochter groene haren heeft, hadden we hem op tv nog niet horen verklaren. "Ik vind het nog altijd raar om haar zo te zien. Maar het is haar leven. Ze heeft een uitspraak gedaan waarme ik blok stond: 'Gij hebt heel uw leven uw goesting gedaan, nu is het aan mij.' Het was waar. Plezant hoor, de koers, maar ik was altijd weg."

Debbie kan haar levensopvatting simpel omschrijven. "Vrij zijn, doen wat je wilt. Mijn vader is eigenlijk ook een anarchist, maar hij weet het zelf niet." Grappen en grollen horen er bij ten huize De Cauwer, maar ook serieuze dingen. Toen Debbie negen was, verloor ze haar mama door kanker. Later kreeg Debbie zelf borstkanker. Het leven heeft de De Cauwers niet gespaard.

LEREN VAN VORIGE GENERATIES

"Neen, maar het heeft ons ook veel gegeven. Dat leer ik van mijn vader", zegt José. "Hij heeft zijn dochter verloren en zegt tegen zijn schoonzoon: 'Je moet niet elke dag naar het kerkhof lopen, vooruit is de weg!" Ik zeg niet dat het beter was, maar misschien kunnen we van de vorige generaties nog iets leren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties