Wout Van Aert is er klaar voor: "De zege van Mathieu motiveert me wel"
Redactie
| 33 reacties

Zege van Mathieu van der Poel in Dwars door Vlaanderen motiveert Wout Van Aert nog meer

Wout Van Aert is er klaar voor: "De zege van Mathieu motiveert me wel"
Foto: © photonews

Een heel lijstje aan favorieten voor de Ronde van Vlaanderen, maar dé Belgische kanshebber op een zege in Oudenaarde is meer dan ooit Wout Van Aert. Al zal hij dan ook wel moeten afrekenen met rivaal Mathieu van der Poel.

De twee hoofdrolspelers uit het veldrijden komen elkaar dus ook op de weg tegen. "Voor mij is het geen verrassing dat hij zo sterk presteert in het voorjaar", vertelt Van Aert bij Sporza over de prestaties van Mathieu van der Poel. "We spreken over iemand die al genoeg bewezen heeft dat hij alles kan."

Al put de renner van Jumbo-Visma ook motivatie uit de prestaties van de Nederlander. "Toen ik Mathieu woensdag zag winnen in Waregem, moet ik eerlijk zeggen dat ik ook graag zelf zou willen winnen. Mathieu heeft net iets sneller die klassieke zege te pakken dan ik en dat motiveert me dan ook wel. Maar los daarvan wil ik gewoon de beste zijn, als Mathieu er nu bij is of niet."

Maar er is niet alleen Mathieu van der Poel. Ook de mannetjes van Patrick Lefevere azen op een nieuwe zege. "Ik denk dat Stybar en Jungels echt wel sterk zijn en de koers kunnen winnen. De andere kopmannen in die ploeg hebben voorlopig een streepje minder achter hun naam. Maar Deceuninck-Quick Step zal de koers zondag zeker proberen te controleren", weet Van Aert.

En er zijn nog concurrenten. "Ik denk dat Van Avermaet gewoon ook goed is, net als Sagan. Over Trentin wordt ook niet veel meer geschreven. Het is typisch dat er maar een paar renners tot topfavoriet worden gebombardeerd, terwijl die andere renners niet zo ver achter die favorieten zitten", besluit de Kempenaar. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties