Belgische hoop bij de dames mag hopen op klinkend resultaat in Vlaanderens Mooiste: "Na mijn crash zat ik heel diep"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Sofie de Vuyst beleeft na zware val weer mooie momenten op de fiets

Belgische hoop bij de dames mag hopen op klinkend resultaat in Vlaanderens Mooiste: "Na mijn crash zat ik heel diep"

Ook bij de dames is het volop uitkijken naar de Ronde van Vlaanderen. Wat België betreft is er één renster in het bijzonder die mag hopen op een goede uitslag: Sofie de Vuyst. Die is immers helemaal terug na haar zware val. Haar voorbereiding laat het beste vermoeden.

Na een horrorcrash in juni 2017 was het nog de vraag of de Vuyst ooit weer zou koersen. Anno 2019 ziet de wereld er helemaal anders uit. De Vuyst bewijst zich opnieuw op het hoogste niveau. Haar zesde plaats in Dwars door Vlaanderen is het beste bewijs. Als zo'n resultaat in die koers kan, dan misschien ook in de Ronde van Vlaanderen.

"Na mijn crash zat ik heel diep. Nu behaal ik toptienplaatsen in World Tour races. Dat geeft enorm veel voldoening. Ik dacht dat het gedaan was en dus geniet ik nu meer van elke race waarin ik start", verduidelijkt de Vuyst haar huidige ingesteldheid bij Het Nieuwsblad.

PROBLEEMLOOS MEE MET GROTE NAMEN

Na de meest recente Dwars door Vlaanderen hoeft ze van de toppers geen schrik meer te hebben. "Op de Hotond zag ik een klein groepje voor me uitrijden en dus waagde ik de sprong. Plots zat ik tussen grote namen als Van Vleuten, Van Dijk, Borghini, Bastianelli en Brand en toch draaide ik probleemloos mee."

TEVREDEN MET TOP 10

Het geloof is dus aanwezig dat er op zijn minst een mooie ereplaats in zit. "Als ik geen pech heb, kan ik mijn prestatie van woensdag zeker herhalen. Met een toptienplaats zou ik zeker tevreden zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

19/09/2021 - 26/09/2021 WK
03/10/2021 Parijs-Roubaix
06/10/2021 Milaan-Turijn
09/10/2021 Ronde van Lombardije

Nieuwste reacties