Dilemma bij de Belgische kampioen: "Moeilijk om één favoriet te kiezen"

Redactie vanuit Hooglede-Gits
| 2 reacties
Dilemma bij de Belgische kampioen: "Moeilijk om één favoriet te kiezen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het sterkste blok in de Ronde van Vlaanderen is ongetwijfeld dat van Deceuninck-Quick.Step. Toch vinden ze het ook bij de troepen van Patrick Lefevere moeilijk om een favoriet aan te duiden.

Yves Lampaert is geen topfavoriet voor winst. Eerder een outsider. "Er zijn echt heel veel favorieten die naar voren worden geschoven", vertelde de Belgische kampioen op het persmoment van vrijdag. "En het is moeilijk om er eentje te kiezen."

Zelf heeft het blauwe legioen van Deceuninck-Quick.Step met Lampaert, Gilbert, Stybar en Jungels liefst vier kanshebbers. "Wij hebben misschien het overtal omdat we met vier in de finale kunnen zitten, maar alle andere ploegen hebben ook sterke renners. Er zijn tien tot vijftien renners die kunnen winnen", denkt Lampaert. 

Zelf probeert de West-Vlaming de druk af te houden. "Laat ze maar over anderen spreken en de druk bij de grote mannen leggen", klinkt het. "Ik ben liever wat op mijn gemak. De conditie is zeer degelijk. Ik ben al een heel jaar op niveau en ook de ploeg is tevreden over mijn prestaties."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties