Eerlijke Wout Van Aert na afloop van de Ronde: "Sterkste is op juiste moment vertrokken"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Oudenaarde
| 56 reacties
Eerlijke Wout Van Aert na afloop van de Ronde: "Sterkste is op juiste moment vertrokken"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wout Van Aert was de Belg die misschien wel het meest getipt werd voor winst in de Ronde van Vlaanderen. Maar ook de renner van Jumbo-Visma - 14e geworden - moest toegeven dat er één renner veel sterker was.

Winnaar Alberto Bettiol zag zijn kans schoon op de laatste keer Oude Kwaremont. Niemand zag hem nog terug. Van Aert zelf reageerde dan weer doodeerlijk. "Ik ben heel moe, het was echt een zware koers. Er zat niet meer in vandaag", vertelde Van Aert.

"Op de laatste keer Oude Karemont zat ik op de limiet toen Bettiol vertrok. Vanaf toen had ik het moeilijk. Ook op de Paterberg zakte ik erdoor. Zoals meestal was er geen organisatie in de achtervolging. De sterkste is gewoon op het juiste moment vertrokken."

Afzien

Net zoals zo vaak de laatste jaren brak de koers op de Muur open. "Vanaf dan was het een zware koers. Ik dacht dat het sneller uit elkaar zou vallen, maar we gingen toch met een grote groep de finale in. Er zaten heel veel renners kort bij elkaar. Het was afzien. Dat gevoel in de benen op de Paterberg, dat kan je niet uitleggen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties