Fans van Wout en Mathieu zijn er klaar voor: "Daar mogen we fier op zijn" en "Wij passen ons wel aan"

Fans van Wout en Mathieu zijn er klaar voor: "Daar mogen we fier op zijn" en "Wij passen ons wel aan"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

In het verleden waren ze de protagonisten uit het veld. Tegenwoordig behoren Wout van Aert en Mathieu van der Poel tot de medefavorieten voor de Ronde van Vlaanderen. Dat heeft ook zijn gevolgen voor hun supporters. Die trekken nu ook naar het parcours van Vlaanderens Mooiste.

"Ze doen het echt super. Daar mogen we fier op zijn als veldritsupporters", zegt Lorens Vloemans, jeugdvriend van Wout en voorzitter van diens supportersclub in Lille, aan Gva. "We laten nog maar eens zien dat veldrijden geen tweederangssport is. Zdenek Stybar heeft dat hiervoor ook al getoond."

OP DE WEG MEER AFGESCHERMD

Wegwedstrijden volgen of veldritten, het is toch wel wat anders. "Op het veld zijn we verwend, want daar zien we de renners tien keer van dichtbij passeren. Je kunt ze bij wijze van spreken aanraken. Op de weg worden de renners meer afgeschermd." Dat houdt de fans niet tegen. "Stel dat Wout de Ronde wint, dan zouden we het onszelf nooit vergeven als we er niet bij waren. Dus zijn we op post."

Eenzelfde geluid bij Herman Delcroix, voorzitter van de supportersclub van de broers van der Poel uit Kalmthout. "Het veld blijft voor ons het plezantste. Maar ik snap dat die mannen het ook op de weg proberen. Daar is meer te verdienen en is alles nog prestigieuzer. Wij passen ons wel aan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties