Gianni Vermeersch weet waar hij selectie aan te danken heeft: "Ik ben nooit nog verwonderd over kunsten van Mathieu"
Kevin Vanbuggenhout Bart Ver Elst
Kevin Vanbuggenhout en Bart Ver Elst
| 0 reacties

Gianni Vermeersch aan start van de Ronde dankzij sterke Gent-Wevelgem

Gianni Vermeersch weet waar hij selectie aan te danken heeft: "Ik ben nooit nog verwonderd over kunsten van Mathieu"
Foto: © photonews

In het kamp van Corendon-Circus zijn ze alvast klaar voor de Ronde van Vlaanderen. Ook Gianni Vermeersch, die dan toch aan de start staat. Dat had veel te maken met zijn sterke prestatie in Gent-Wevelgem. Vermeersch moet opnieuw trachten om van der Poel zo lang mogelijk bij te staan.

"Deze week kreeg ik een een telefoontje dat ik er toch bij was. Ik denk dat mijn prestatie in Gent-Wevelgem daar wel voor gezorgd heeft", beseft Vermeersch. "Iedereen wist dat Wout van Aert en Mathieu dat konden, maar ik heb mezelf en iedereen toch wel verbaasd dat ik er ook nog bij was in de finale."

SCENARIO HERHALEN

Vermeersch weet alleszins welke opdracht er op hem wacht. "Mijn taak is om zolang mogelijk bij Mathieu blijven. Ik heb dat vorige week ook gedaan. Ik heb hem in de finale nog vrij goed door de bergzone kunnen leiden. Ik hoop dat vandaag ook te kunnen doen." 

VROEGE START FINALE

Zal dat ook even lang kunnen lukken? "De finale zal iets vroeger beginnen. We zitten al vrij vroeg aan de eerste keer de Kwaremont. Wie weet kan er daar al een eerste schifting gebeuren. Daarna volgt de Muur. Daar kan het ook gebeuren. Het kan op veel plaatsen gebeuren. Ik zal gewoon zo lang mogelijk proberen meegaan."

Dat van der Poel zichzelf zo op de kaart zette met een indrukwekkende triomf in Dwars door Vlaanderen, was voor Vermeersch geen verrassing. "Ik wist na Gent-Wevelgem dat we dat konden verwachten. Ik ben nooit nog verwonderd over de kunsten van Mathieu."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

26/02/2020 Masters
29/02/2020 Omloop het Nieuwsblad
01/03/2020 Kuurne-Brussel-Kuurne
07/03/2020 Strade Bianche
08/03/2020 - 15/03/2020 Paris-Nice

Nieuwste reacties