Greg Van Avermaet ziet ex-ploegmaat voor dé verrassing van het voorjaar zorgen: "Vorig jaar was hij wat lui en een beetje te dik"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Oudenaarde
| 15 reacties
Greg Van Avermaet ziet ex-ploegmaat voor dé verrassing van het voorjaar zorgen: "Vorig jaar was hij wat lui en een beetje te dik"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Greg Van Avermaet zal nog minstens een jaartje moeten wachten als hij de Ronde van Vlaanderen ooit wil winnen. De zege ging naar ex-ploegmaat Alberto Bettiol. Nochtans maakte de Italiaan vorig seizoen nooit indruk op de Hammenaar.

Op de Oude Kwaremont had de CCC-kopman geen antwoord op de demarrage van Bettiol. "Ik denk dat de sterkste renner gewonnen heeft", gaf Van Avermaet grif toe.

"Als je op dat moment niet kan volgen, ben je niet de beste man in koers maar gewoon één van de beteren. Ik kon hem gewoon niet volgen en moest mijn eigen tempo rijden."

"Bettiol heeft mij verbaasd" - Greg Van Avermaet

De zege van Bettiol was een verrassing van formaat. "Hij heeft mij verbaasd, want dit is toch wel een verrassende winnaar", aldus Van Avermaet.

"Vorig jaar reed hij bij ons en was hij niet in topconditie. Het was een talent, maar hij was ook lui en stond te dik. Misschien heeft hij nu wel die klik gemaakt om er eindelijk alles voor te doen. Maar het is zeker een talent. In de Tirreno-Adriatico was hij alvast heel goed en ook daar verraste hij me."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties