Knecht van Deceuninck-Quick.Step verrast alles en iedereen in de Ronde: "Belangrijk resultaat voor mijn loopbaan"
Redactie
| 2 reacties

Kasper Asgreen heeft met tweede plek in de Ronde vertrouwen getankt

Knecht van Deceuninck-Quick.Step verrast alles en iedereen in de Ronde: "Belangrijk resultaat voor mijn loopbaan"
Foto: © photonews

En of ze bij Deceuninck-Quick.Step enorm sterk zijn in de breedte. Nee, niet één van de vier kopmannen (Yves Lampaert, Zdenek Stybar, Bob Jungels of Philippe Gilbert) eindigde als tweede, wel de jonge Deen Kasper Asgreen.

De 24-jarige hardrijder werd knap tweede na winnaar Alberto Bettiol (EF). Nochtans had Asgreen ook al wat werk voor de kopmannen verricht om de vlucht onder controle te houden.

"Mijn job was om de vlucht in het begin van de koers te controleren en het team in stelling te brengen voor de heuvelzone", vertelde Asgreen na afloop bij zijn team. "Het peloton dunde steeds verder uit tijdens de koers. Ik probeerde enkele malen mee te springen en een oogje in het zeil te houden."

Op de laatste beklimming van de Oude Kwaremont vertrok de Italiaan. "Toen Bettiol mij passeerde, kon ik niet volgen, dus probeerde ik zo goed mogelijk aan te klampen bij de grote groep. Toen ik voelde dat ik richting de finish nog iets in de benen had, besloot ik mijn kans te wagen en sloeg een gaatje."

'Stap in de goede richting'

"Een tweede plaats in deze koers is een belangrijk resultaat voor mijn loopbaan. Een resultaat dat mezelf verrast, maar ook een stap in de goede richting is. Het voedt mijn vertrouwen voor de komende koersen”, besloo

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties