Mathieu van der Poel legt uit waar het fout liep bij valpartij... "Nooit gedacht dat ik nog in koers zou komen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Oudenaarde
| 51 reacties
Mathieu van der Poel legt uit waar het fout liep bij valpartij... "Nooit gedacht dat ik nog in koers zou komen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Mathieu van der Poel reed een dijk van een koers, maar eindigde net niet op het podium in de Ronde van Vlaanderen. Zonder die valpartij was dat misschien wel gelukt.

Op goed 60 kilometer van de streep ging het fout voor de Nederlander. Van der Poel vroeg assistentie en smakte daarna tegen het asfalt. "Ik heb geluk gehad", zuchtte Van der Poel. "Klote om dat net op dat moment voor te hebben. Ik zat even in een kutsituatie, maar ik kan mezelf niets verwijten. Dat is koers."

De valpartij kwam domweg tot stand. "Ik kreeg net geen ruimte meer aan die stoeprand en ik moest wel in de bloembak springen. Die zakte vrij hard in. En aan de andere kant reed ik dan mijn wiel kapot. Ik had veel geluk dat mijn wiel niet meteen brak."

Bloed aan het onderbeen en de elleboog, maar verder leek de schade mee te vallen. "Mijn elleboog heeft de meest impact opgevangen, maar al bij al viel het mee. Ik kreeg een nieuwe fiets van de volgwagen, maar toen begon mijn finale al. Ik had niet gedacht dat ik nog in koers zou komen", besloot Van der Poel.  

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties