Mathieu van der Poel niet nerveus: "Dit wordt sowieso de lastigste koers die ik al heb meegemaakt"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Antwerpen
| 22 reacties
Mathieu van der Poel niet nerveus: "Dit wordt sowieso de lastigste koers die ik al heb meegemaakt"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Nerveus is Mathieu van der Poel niet voor zijn eerste Ronde van Vlaanderen. De zege in Dwars door Vlaanderen deed de Nederlander deugd. "Niks moet, alles mag", klinkt het bij het Nederlandse fenomeen.

Veel gejuich toen Van der Poel op het podium werd verwelkomd. De Nederlander is immens populair bij jong en oud. "Het is hier enorm druk", vertelde Van der Poel. "Er is veel lawaai zo vroeg op de ochtend. Qua drukte is het wel te vergelijken met het WK veldrijden, al ging dat dit jaar natuurlijk wel door in Denemarken."

Genoeg over de sfeer, want er moet vooral gefietst vworden op deze aangenaam warme zondagnamiddag. "Winst is mogelijk, maar het zal heel moeilijk worden", beseft Van der Poel. "Nerveus ben ik niet, want er is tijd genoeg om erin te komen. Ik zal zeker proberen op instinct te koersen, maar je moet natuurlijk wel de benen hebben. Dit wordt ongetwijfeld de lastigste wedstrijd die ik al gereden heb."

'Niks moet, alles mag'

Al is het vertrouwen natuurlijk aanwezig na zijn zege van woensdag. "Niks moet, alles mag", vervolgt de renner van Corendon-Circus. "Ik ben blij met die zege in Dwars door Vlaanderen, maar ik wil me vandaag graag tonen. Het zijn ook twee verschillende koersen. Wanneer ik tevreden ben vanavond? Als ik er in de finale nog bij ben en de schifting overleef."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties