Tiesj Benoot: "Samenwerking verliep moeilijk met groep van 17 renners"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 14 reacties
Tiesj Benoot: "Samenwerking verliep moeilijk met groep van 17 renners"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Tiesj Benoot was met een negende plek de eerste Lotto Soudal-renner in 'Vlaanderens Mooiste'. De Drongenaar vond dat overwinning van Alberto Bettiol verdiend.

"Ik voelde me goed maar niet super vandaag", vertelde Benoot na afloop. "Als ploeg reden we een sterke wedstrijd. Tim Wellens heeft meermaals de koers proberen open te breken. Misschien deed hij dat net iets te enthousiast, maar dat kon alleen maar in de kaart spelen van Jens Keukeleire en mezelf."

Bij Lotto Soudal moesten ze ook nog even werken in het begin van de finale. "Na de Muur reed er een omvangrijke groep weg, waar ik de enige Lotto Soudal-renner was. De ploeg deed er alles aan om dat gat opnieuw te dichten voor de Kanarieberg, wat ook is gelukt."

Bettiol de sterkste

Op Alberto Bettiol stond uiteindelijk geen maat. "Hij was de sterkste op de Oude Kwaremont en kwam ook alleen boven op de Paterberg. De wind blies in het voordeel richting Oudenaarde, wat alleen maar in zijn kaart speelde. Het ging zeker niet traag in de achtervolging, maar met een groep van zeventien renners verliep de samenwerking moeilijk en op die manier kon hij standhouden."

Ook Benoot trachtte nog uit de groep weg te rijden. "Ik probeerde nog aan te vallen, maar werd meteen teruggefloten door Langeveld. Heel wat renners rijden op een hoog niveau, waardoor er heel moeilijk afscheiding ontstaat. Maar als je zoals Bettiol wegrijdt, lijkt het misschien wel een verrassing, maar daarom is het zeker niet minder verdiend", besluit Benoot. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties