Van der Poel en Van Aert maken indruk op Stybar: "Ik moest zeven jaar wachten op die favorietenstatus..."

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Antwerpen
| 0 reacties
Van der Poel en Van Aert maken indruk op Stybar: "Ik moest zeven jaar wachten op die favorietenstatus..."
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Met winst in de Omloop Het Nieuwsblad en de E3 Prijs op zak is Zdenek Stybar meer dan ooit één van de favorieten voor de Ronde van Vlaanderen. "Voor mij hoeft niets, maar natuurlijk wil je meer", aldus de Tsjech.

Een massa volk kwam opdagen op de Grote Markt van Antwerpen. En vooral toen de blauwe tenues van Deceuninck-Quick.Step tevoorschijn kwamen, gingen de decibels de hoogte in. "Het is een andere sfeer dan in de cross. Wat een spektakel", zei Styby. "Het is al de derde keer op rij dat we hier zo'n welkom krijgen op het podium. Dit betekent heel veel voor ons."

Aan favorieten geen gebrek. Net als scenario's overigens, vindt Stybar. "Er zijn verschillende scenario's. Je kan er uren over spreken. Maar wij zullen koersen zoals we dat altijd doen: om te winnen. Hopelijk hebben we dan ook wat geluk. Voor mij hoeft er zelf niets meer, maar natuurlijk wil je altijd meer", klinkt het ambitieus. 

"Mathieu en Wout zijn buitengewoon getalenteerd" - Zdenek Stybar

En ook de prestaties van de heren Wout Van Aert en Mathieu van der Poel kwamen nog even aan bod. "Die twee mannen zijn buitengewoon getalenteerd", deelde Stybar een pluim uit. "Ze bevestigen het niveau van het veldrijden. Daar ben ik heel blij over."

"Het is de eerste deelname van Van der Poel en hij is al meteen topfavoriet. Ook Wout is dat bij zijn tweede deelname. Ik moest daar zeven jaar op wachten", lacht de altijd goedgeluimde Stybar. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties