Wielertoeristen beleefden bewogen dag: reanimatie loopt goed af

Wielertoeristen beleefden bewogen dag: reanimatie loopt goed af
Foto: © photonews

Eindelijk is het zover: de hoogmis van de Vlaamse koers, de Ronde van Vlaanderen, breekt aan. Een dag voordat de profs zich eraan wagen, beleefden vele wielertoeristen hun moment van glorie door hun eigen Ronde te rijden. Al liep dat soms wel bijna faliekant af.

Net zoals voorbije jaren zakten er weer heel wat wielertoeristen af naar Vlaanderen: met zo'n 16 000 waren ze. Niet al deze mensen kenden echter een vlekkeloze rit. Een 50-jarige man werd onwel op de Muur van Geraardsbergen, zo meldt de Gazet van Antwerpen.

HULPDIENSTEN REDDEN LEVEN

Het was zelfs zo erg dat de man in kritieke toestand moest afgevoerd worden naar het ziekenhuis van Geraardsbergen. Daar werd hij geopereerd en intussen is de persoon in kwestie weer bij bewustzijn. De reanimatie en het snel optreden van de hulpdiensten hebben naar verluidt zijn leven gered.

Wat voorts ook opviel tijdens deze editie van de Ronde van Vlaanderen voor wielertoeristen, is hoeveel buitenlanders eraan deelnamen. Die deden wel geregeld hun beklag over de staat van de kasseien.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties