Wout van Aert geeft het eerlijk toe: "Natuurlijk motiveert mij dat om ook raak te schieten"

Kevin Vanbuggenhout Bart Ver Elst
Kevin Vanbuggenhout en Bart Ver Elst
| 15 reacties
Wout van Aert geeft het eerlijk toe: "Natuurlijk motiveert mij dat om ook raak te schieten"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het belooft een dag te worden om in te kaderen voor Wout van Aert. In pas zijn tweede jaar op de weg is de renner van Jumbo-Visma reeds één van de topfavorieten voor de Ronde van Vlaanderen. Van Aert wil ervan genieten en is geprikkeld door de prestaties van zijn grote concurrent uit het veld.

Veel van zijn collega's laten al snel de naam van van Aert vallen als ze het hebben over favorieten voor de Ronde. "Ik denk dat het een hele mooie eer om de Ronde van Vlaanderen zo te mogen starten", reageert de nummer twee uit de E3 BinckBank Classic. "Ik probeer er absoluut van te genieten."

EIGEN AMBITIES VOOROP STELLEN

Het brengt ook wel wat druk met zich mee. "Ik denk dat ik dat wel gewoon ben dat er van mij wat verwacht wordt", relativeert van Aert. "Dat hoeft geen probleem te zijn. Mijn eigen ambities stel ik altijd voorop. Dat is het belangrijkste."

Van Aert heeft uiteraard ook gezien hoe Mathieu van der Poel triomfeerde in Dwars door Vlaanderen. "Ik wil er graag eentje winnen. Zelfs zonder het feit dat Mathieu gewonnen heeft. Het was knap om te zien hoe hij het afwerkte en natuurlijk motiveert mij dat wel om ook eens raak te schieten. Ik ben in de best mogelijke vorm en hoop agressiever te koersen dan vorig jaar."

UITKIJKEN NAAR EVENTUELE REGEN

Voorts is het zoals altijd weer uitkijken naar de weersomstandigheden. In het bijzonder wanneer de renners zich op hellingen als de Kwaremont gaan begeven. "Er wordt wel wat regen voorspeld in de finale. Dat kan wel voor een leuke koers zorgen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties