Auwch... Ronde-baas was nochtans zo zeker van zijn stuk: "Bettiol? Die wint hier niet"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Auwch... Ronde-baas was nochtans zo zeker van zijn stuk: "Bettiol? Die wint hier niet"
Foto: © photonews

Wie pakweg 24 uur geleden de Italiaan Alberto Bettiol (Education First) voorspeld had als winnaar van de Ronde van Vlaanderen, werd door menig wielerkenner gek verklaard. Ook Wouter Vandenhaute vergiste zich grandioos.

In een interview met HLN verklaarde de grote baas van Flanders Classics zaterdag nog dat Bettiol door het selectieve parcours geen kans maakte in 'Vlaanderens Mooiste'. Op de vraag 'gaan jullie zondag niet vloeken als Bettiol of Langeveld wint', was het antwoord van Vandenhaute kordaat. "Die gaan niet winnen."

Dat soort winnaars

En dat zou vooral door het sinds enkele jaren geleden vernieuwde parcours met aankomst in Oudenaarde komen. "Kijk naar de erelijst van de Ronde van Vlaanderen, toen ze nog op de Muur van Geraardsbergen reden en finishten in Meerbeke: Wesemann, Nuyens, Ballan, Bortolami - je kreeg dat soort winnaars", aldus Vandenhaute.

"Wat hebben we nu, na de parcourswijziging en de finish die naar Oudenaarde is gebracht? Boonen, Cancellara, Kristoff, Sagan, Gilbert en Terpstra."

Misschien haalde Bettiol wel zijn inspiratie uit de zaterdagkrant van HLN. Eén ding is echter zeker: de koers is en blijft onvoorspelbaar. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties